Избрани Новини

Мелник става Студентски град

Курортът Мелник ще посрещне стотици младежи за студентския празник на 8 декември

Макар и само за 2-3 дни, най-малкото градче у нас ще отбележи сериозен ръст в населението, а и възрастовата граница ще падне драстично заради наплива на празнуващи студенти от цялата страна, пише "Стандарт". За тях купонът е гарантиран. Както и безплатното вино – напитката на боговете. Всички стопани на механи и заведения са се подготвили да посрещнат подобаващо младите си гости. Ще бъдат пълни не само хотелите, но и къщите за гости, и частните квартири в курорта.

Младежите предпочитат най-малкия наш град, защото тук цените са по-ниски, а веселбата по нищо не отстъпва на тази в Сандански и Банско. Хотелиерите направиха специални отстъпки за нощувките на студентите - от 20% до 30%. Местата в базите им са били резервирани още преди 1-2 месеца. Няма да се изложим, всичко свети от чистота. Сигурни сме, че студентите ще останат доволни и догодина пак ще искат да ни гостуват, уверяват жителите на Мелник.

Механджиите пък са осигурили достатъчно количества от прочутото мелнишко вино, което ще се разлива на корем. За всяка компания ще има по 1-2 бутилки без пари. Повечето стопани на механи няма да искат куверти.

„Не бива да извиваме ръцете на младежите и да ги задължаваме да плащат солени суми за консумация. Нека всеки хапне и пийне според джоба си. Разбира се, че ще има и безплатно вино за празнуващите", уверяват кръчмарите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов