Избрани Новини

Кюстендилски ученици спечелиха най - много от "Каръците"

150 ученици цял месец се снимаха за 30 лв. на ден

150 ученици от кюстендилските гимназии и няколко десетки местни граждани, ангажирани като статисти в бъдещия филм "Каръци", заработили добри пари, споделят хора от екипа. Лентата беше снимана в Кюстендил в продължение на месец. Дневната надница била 30 лева. Тийнейджърите не получавали заработеното на снимачната площадка, а в счетоводната ведомост се подписвали родителите им, както е по закон.

Двама души от градския театър били ангажирани през цялото време на снимане - те заработили по минимум 600 лева от "Каръци"- те. "И една наша хигиенистка беше харесана за епизод, който беше заснет вместо в Бобов дол, както е по сценария, в ДНА в областния град. Всички са доволни и вече се размечтаха и американска високобюджетна филмова продукция да се снима в Кюстендил", с усмивка коментира шефът на местния театър Чавдар Ненов вчера.

Режисьор и сценарист на бъдещата лента е Ивайло Христов. Филмът представя сюжет на злободневна тийнейджърска проблематика. Към 90% от снимките са правени в Кюстендил, някои кадри са правени и в с. Ботунец, Софийско, и в Радомир. Премиерата се очаква през септември догодина. Отсега Кюстендил кандидатства да е домакин на събитието. "Колко ли хора ще си познаят колата, двора и асмата, контейнера за смет, където си хвърлят боклука, и др. И колко хора ще се видят в кадър и ще си спомнят за надниците, начислени, докато за единия месец до 6 декември 2014 г. вървяха снимките", подхвърлят след изнасянето на екипа по кюстендилските кафенета, пише "Труд".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов