Избрани Новини

"Пазители на традициите" във фотоизложба в Кюстендил

Изложбата е на фотографа Радич Банев

"Пазители на традициите" е наименованието на фотоизложбата, която бе открита снощи във фоайето на Общинския драматичен театър в Кюстендил, предаде infomreja.bg. 

Организатор на инициативата е Фондация "Работилница за граждански инициативи".

Изложбата е вид предизвикателство към всички, които търсят отговори на въпросите - Защо да пазим традициите? Защо да се връщаме към корените и миналото? Прави ли ни това по - модерни граждани? Може ли обичаите и ритуалите да са атрактивни за младите хора и днес?

Фотографската изложба на Радич Банев включва 20 снимки на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина.

Фотографиите са направени по време на фестивала "Живо наследство 2014", организиран от ФРГИ в рамките на едноименната програма.

"Усмивки, цветове, малко дъжд и Хора, заредени с толкова много положителна енергия, които възраждат и  пазят традициите. Благодаря, че ви има", споделя фотографът Радич Банев за срещата си с "пазителите".

Изложбата ни връща към нашите корени и традиции, потапя ни в цвят и настроение и ни припомня какво е съхранило историята и бита на българина.

Изложбата ще бъде представена в 24 населени места в България, организации и институции, от които са получили финансиране в рамките на миналогодишното издание на програмата.

Кюстендил има привилегията и честта да бъде първият град домакин на фотографските творби на Радич Банев, защото на една трета от снимките неговият обектив е запечатал моменти от представянето на спектакъла "Земята, вселената и небето" на Танцова формация "Партньори" от Кюстендил.

На откриването на изложбата присъстваха много гости, журналисти, представители на ФРГИ и авторът на фотографиите.

Изложбата бе посветена и на Международния ден на доброволеца и по традиция Сдружение "Партньори – Кюстендил" награди новия си Рицар на добрата воля – най - активният за 2014 година доброволец от Центъра за работа с доброволци на сдружението, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци – Мелина Попова.

Сдружението благодари на всички свои доброволци за всеотдайния труд през 2014 и за всички моменти на дарена радост и щастие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)