Избрани Новини

Безпрецедентен успех постигна футболът в Дупница

Победите на "Марек" над гигантите в най - силните им години "Байерн" и "Абърдийн" се класираха в Топ10 на националното гласуване "Спортно събитие на България"

Безпрецедентен успех постигна футболът в Дупница за историята не само на града, но и на страната, информира zadupnitsa.com. Победите на "Марек" над гигантите в най - силните им години "Байерн" (Мюнх) и "Абърдийн" се класираха в Топ10 на националното гласуване "Спортно събитие на България" организирано от в."Стандарт". Гласуването продължава, а церемонията по награждаването е в сряда.

Успехът е изключително голям, като фактите за това говорят красноречиво. Над 100 000 номинации бяха направени за два месеца и половина, а близо един милион се включиха в гласуването. Именно народният вот определи кой да влезе в Топ 10 на двете категории - за най - значима личност и за най - паметно събитие в родния спорт. Със своите постижения място и в двете финални класации заслужиха Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Валентин Йорданов. Според обявения регламент на надпреварата те ще продължат напред само в категорията, където имат по - челно класиране, за да може в Топ 10 да попаднат повече спортни кумири. Така в надпреварата за личности се оформи солидна футболна компания - наред с Камата до финалния вот стигнаха Гунди, Бербатов и знаменития треньор Димитър Пенев. Освен кралицата на високия скок Стефка Костадинова, още пет спорта имат по един представител в първата десетка - направилият най -силния си сезон тенисист Григор Димитров, шахматният гений Веселин Топалов, покорителят на Еверест Христо Проданов, легендата в борбата Еньо Вълчев и волейболистът Матей Казийски.

В надпревата за най -значимо спортно събитие последните минути от първия етап на гласуването съвпаднаха с началото на боя между Кубрат Пулев и Кличко. Това логично изстреля Кобрата, за когото стиска палци цяла България, в челото на Топ 10. За финалната петица ще го конкурират също борецът Вальо Йорданов със златната си победа на олимпиадата в Атланта, натоварилият две титли в кануто си от игрите в Барселона Николай Бухалов, ограбеният от съдиите, но признат от света за номер 1 на халките, вицешампион от Атина Йордан Йовчев и великият Дан Колов, влязъл в класацията с победата си над Удушвача от Япония през далечната 1921 г. Във финалната десетка на спортните събития, доставили най - голяма радост на българите, се класираха и четири знаменити футболни тима. Най - много подкрепа събра Пеневата чета с великото си американско лято от 1994 г., тазгодишният хит "Лудогорец", пробивът на "Левски" в Шампионската лига, незабравимият успех на ЦСКА срещу "Ливърпул" и славните победи на скромния "Марек" над "Байерн" и "Абърдийн" на Сър Алекс Фъргюсън.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов