Избрани Новини

Зачестяват джебчийските и домовите кражби

Жертви на джебчиите стават хората, които покрай празничната еуфория и пазаруването не внимават с личните си вещи

С настъпването на коледно-новогодишните празници джебчийските и домовите кражби в Благоевград и региона зачестяват. Най-често жертви на джебчиите стават хората, които покрай празничната еуфория и пазаруването не внимават с личните си вещи на места, където се събират много хора. Тенденцията при домовите кражби е те да се извършват по време на празниците, когато хората отсъстват от жилищата си за по-дълъг период от време.

От няколко години Надя Тасева не излиза навън без придружител, след като е била нападната на улицата от млад мъж, който неуспешно се опитал да и вземе дамската чанта. “Вярвам в полицията, ама в такива случаи. Той ме блъсна на земята. Аз стисках чантата. Избяга. Къде да викаш полицията, то става мигновено”, разказа Надя.

Домовите кражби, според полицейската статистика, също зачестяват по време на празниците. Според застрахователи обаче, интересът към предлаганите у нас застраховки срещу домови кражби е слаб, въпреки че, по думите им, е по-джоба на много семейства.

“За един апартамент от около 60 кв. в Благоевград, цената излиза около 57 лева”, разясни застрахователният брокер Мария Шопова.

Полицаите съветват, ако по време на празници отсъствате от дома си за по-дълго, да затворите добре жилището си и да помолите съсед или близък да го наглежда, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов