Избрани Новини

Детският отбор на"Велбъжд", родени 2002, в елитната група на Футбол 11

Шест победи, две загуби и един равен мач през есенния полусезон за отбора

Шест победи, 2 загуби и 1 равен мач - това е равносметката за есенния полусезон във Футбол 11 на детският отбор на "Велбъжд", родени 2002 г, предаде Дарик. Възпитаниците на треньора Красимир Петков завършиха на 4 -то място в групата си с 19 точки. Голмайстор на отбора е Християн Анастасов, най- полезен играч е Марио Евтимов, най- добър халф - Любомир Митов и най- добър защитник -  Любомир Стоичков.
Децата играха за пръв път официални мачове на голям терен със 7-метрови врати във Футбол 11 и всяка седмица пътуваха за София. Срещите са от 2 полувремена от по 35 минути, с 11 състезатели.
"Сега децата се сблъскаха с истинския футбол и в началото им беше много трудно. С тренировки през лятото и много старание играта се подобряваше с всеки следващ мач", коментира треньорът Петков. Неговата и на децата цел бе класиране в първата петица на Група А и тя е постигната.
През пролетта първите 5 от Група А ще играят в обединена група с най- добрите 5 от Група Б. Конкуренция на "Велбъжд" бяха отборите на ЦСКА, "Локомотив"- София, ДИТ и "Левски -Раковски". След много добра игра кюстендилци заеха 4- то място, само на 2 точки от втория в класирането - ДИТ и са с равен брой точки с третия - "Локомотив"- София.
"Много съм доволен от представянето на момчетата, имаме победа над състава на ДИТ и равен с "Локомотив". Отборът израсна като колектив и като индивидуални играчи. Сега ни предстои много работа за пролетния сезон, няма да почиваме, за да можем да се подготвим добре", допълва Красимир Петков.
Треньорът се надява следващия сезон "Велбъжд" да влезе в петицата на силната обединена група, където техни съперници ще бъдат и томовете на "Левски", "Славия", "Марек", "Лъвчетата" и др.
Днес от 18.00 ч. в зала "Осогово" ФК "Велбъжд" ще награди най- добрите си футболисти от различните отбори в ДЮШ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов