Избрани Новини

Ансамбъл „Пирин” отново на благоевградска сцена

Ансамбъл „Пирин” ще изнесе втори концерт- спектакъл по повод своя 60- годишен юбилей

„Това е реверанс към жители и гости на Благоевград, тъй като интересът, който предизвика концертът бе изключително голям”, коментира художествения ръководител на ансамбъла Данислав Кехайов, информират от пресцентъра на общината.

Концертът ще се проведе днес от 18.30 часа в зала „Яворов”.

Ансамбъл „Пирин” изнесе два невероятни концерта в Благоевград и в София. Красиво направената 3 –D постановка на сцената, изящните хореографии и красивите пирински песни разчувстваха присъстващите. „Уникално преживяване! Проследихме историята на ансамбъла, разказана чрез песни и танци и беше много вълнуващо и красиво. Дано продължим да ги гледаме на сцена още дълги години и да имат добри последователи”, коментираха при последния концерт в зала НДК в столицата зрители.

„Костюмите им са толкова красиви,пищни, изразителни, а всеки танц бе приказка”, коментираше Веска Иванова, бивша солистка на ансамбъл в малките градове на страната, но не пожела да уточни в кой.

Ансамбъл  „Пирин”  получи и много отличия по повод своя юбилей- почетен плакет „Кирил и Методий“ ,почетна грамота за висок принос в развитието на българската култура и почетен знак  „Златен век“ на Министерство на културата и много други. Те ще бъдат прибавени към колекцията, която пиринската перла вече има- наградата „Кристална лира” 2007 за концерт-спектакъла „Гласът на Пирин” / в памет на проф.К.Стефанов/, наградата „Златен карагьоз” от Международния фолклорен фестивал гр. Бурса –Турция /2007г/ и голямата награда „Златен мост” от Международния фолклорен фестивал „Буюк чекмедже”- Истанбул / 2008 г/. Носител на голямата наградата на Муждународния фолклорен фестивал „Нестинарка” Бургас 2012 и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)