Избрани Новини

Заврени зетьове на пленум със...съпругите си

Заврените зетьове в симитлийското село Черниче празнуват тази вечер на пленум под мотото „Коледата безопасна"

Няма да посмеят сами да се веселят, с тях ще са съпругите им.

Добрата новина е, че поне тъщите няма да вземат участие в Зетьовата вечер, че тогава нямаше да има веселба. Преди три години бе създадено сдружението, то вече си има и знаме, и герб, че и химн. „Ще въртим химна десетки пъти, най-много ще пускаме рефрена „Зет като мед", уредбата ще е мощна, че да се чуе от тъщите ни песента", споделиха зеврените зетьове, цитирани от "Стандарт".

На пленума ще вземат тайни, но важни решения за успешния отпор от страна на мъжете на тормоза, на който ги подлагат тъщите им. Друга важна точка от дневния ред е приемането на нов член на организацията. Съдбата им последвал мъж, който е чак от Лом. Но си харесал жена от Черниче и дошъл да живее тук. „Стефан Георгиев ще бъде приет в нашите редици. Ще му помагаме, защото началото за всеки заврян зет е най-трудно. Излъгал се човекът да дойде в къщата на съпругата си, няма връщане назад", категорични са те.

Знамето и гербът на организацията онагледява съдбата на всеки, решил да сподели живота с любимата си под един покрив в нейния дом, барабар с тъщата. Гербът изобразява слънчеви лъчи, преплетени в таралежени бодли и телевизор с изключен звук. Т.е. зетят може да грее като слънце, но винаги е таралеж за тъщата в къщата. Зетят има образ, но не и говор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов