Избрани Новини

Министър Кралев откри сезона в Банско със ски легенди (снимки)

Мисия Банско

13-12-2014, 15:55

Снимка:

Министерство на младежта и спорта

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Красен Кралев връчи ключа на Юнашкия салон на Варна

Министър Кралев: Основен приоритет за нас ще бъде борбата с допинга при подрастващите

Спортният министър Красен Кралев пред "Труд": Здравето на нацията е по-важно от медалите

Красен Кралев търси помощ от Малта за допинг-лаборатарията ни

Трикратен световен шампион открива зимния сезон в Банско

Цветан Антов става съветник на спортния министър Красен Кралев

Министър Кралев подписва договорите за младежките информационно-консултантски центрове

Министър Кралев подписва договорите за МИКЦ

Красен Кралев: Моята мисия е да правя реформи

Красен Кралев пред "Радио К2": Настоявам за трети час по физическо в училище

Красен Кралев: Без работа с децата резултатите няма да са различни

Спортният министър се включи в ски надпреварата и се спусна по писта „Алберто Томба”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в зимния празник в Банско по повод официалното откриване на ски сезон 2014/2015 г. Спортният министър се включи в ски надпреварата и се спусна по писта „Алберто Томба” в компанията на ски легендите олимпийския и трикратен световен шампион Щефан Еберхартер, петкратния носител на световната купа Марк Жирардели и Петър Попангелов, който 26 пъти е шампион на България. В ски надпреварата участваха и децата от ски училище „Юлен”. Сред тях бе и дъщерята на министъра - 9-годишната Криста.

На пресконференция по-рано министър Кралев заяви, че Българската ски федерация и министерството полагат големи усилия, за да се развиват ските като социален спорт.

„Ще бъдем партньори през целия сезон, за да ангажираме все повече деца и младежи в този спорт, защото има своя безспорен принос към здравословното и физическо състояние на подрастващите, заяви министър Красен Кралев. - Нашата обща цел е да привличаме все повече деца и млади хора да практикуват ски спорта”, допълни той.
Спортният министър пожела на домакините в Банско успешна подготовка на предстоящите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените и подчерта, че добрата организация на това състезание ще донесе престиж на България.

Марк Жирардели сподели, че той и Щефан Еберхартер са изключително впечатлени от ски зоната и от природата в Банско.

„Тук е фантастично, ние не познаваме друго място в Европа, което да има по-добра зона за ски. Но, за да стане Банско ски курорт от световна величина е необходимо изграждането на още един кабинков лифт”, допълни Марк Жирардели пред журналисти. Спортният министър също подкрепи идеята, като подчерта, че за целта трябва да има широка обществена подкрепа. „Трябва да седнем на масата на диалога и да вземем най-доброто решение за България, надяваме се да срещнем и по-голям толеранс от страна на екоорганизациите”, каза Кралев.

Кметът на Банско Георги Икономов заяви, че очаква по-добър сезон от миналата година, защото има повече туристи и то от нови страни, например Турция. За първи път през целия сезон в Банско ще бъде на разположение спасителен хеликоптер.

Най-добрият български скиор на всички времена Петър Попангелов каза, че пистите в Банско са много добри и пожела успех в провеждането на Световната купа догодина.

За първи път тази година участниците в празника имаха възможността да се включат в състезанието „Влез в отбора на шампиона!”. Те участваха в надпреварата, разпределени в трите отбора на ски легендите Щефан Еберхартер, Марк Жирардели и Петър Попангелов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов