Избрани Новини

Необезопасена шахта поглъща автомобили в Благоевград

Дупката е край квартал "Струмско"

Необезопасена шахта на уличното платно срещу магазин край квартал "Струмско" в Благоевград за два месеца потроши джантите на десетки коли и въпреки множеството сигнали, които граждани са подавали до различните отговорни институции, дупката продължава да зее заплашително.

Вчера собственикът на магазина Антон Самарджиев се обади на горещия телефон в община Благоевград, откъдето изпратиха на мястото  инж. Румен Еленков - главен експерт при община Благоевград. Еленков се обади и в енергийното дружество, тъй като шахтата е вход към подземни комуникационни връзки. От дружеството отговориха, че вече са разбрали за проблема и ще вземат мерки, обясни Еленков, цитиран от struma.bg.

Междувременно Антон Самарджиев е обезопасил дупката, като е боднал  клонче, което да предупреждава завиващите към магазина шофьори за опасността.

„Невинаги успяват да реагират навреме, защото при завиването трудно се вижда пропадналата шахта и в резултат трошат джанти, тасове и  брони. Проблемът дойде от софийската фирма, която преасфалтира този участък преди време, те не  направиха нужното да оправят шахтата и във времето проблемът се задълбочи. В Гърция има горещ телефон, на който, като се обадиш, веднага идва бригада, заграждат мястото и скоростно го оправят”, дава пример за решаване на проблемите Антон Самарджиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов