Избрани Новини

Празнична заря бе кулминацията на новооткрития ски сезон в Банско

Зимният сезон в Банско бе официално открит на 13 декември 2014г.

Откриването на сезона в Банско започна с атрактивната игра „Влез в отбора на шампиона“. Любители скиори имаха шанса да се включат в отборите на ски легендите Щефан Еберхартер, Марк Жирардели и Петър Попангелов и да се се спуснат заедно с тях. Победителят в играта с най-добро време бе тимът наЩефан Еберхартер.
След изключително оспорваната игра Щефан Еберхартер, Марк Жирардели и Петър Попангелов, заедно с децата от ски училище „Юлен“, направиха традиционното демонстрационно спускане по пистата „Алберто Томба“, с което дадоха началото на ски сезона.

Пътуващ кулинарен театър на Ути Бъчваров, концерт на самодейни състави от община Банско и невероятно огнено шоу бяха само част от изненадите за жителите и гостите на Банско, дошли на площада в града да отбележат откриването на сезона.

Стартът на зимен сезон 2014-2015 бе обявен от кмета на община Банско Георги Икономов, който връчи и Почетния знак на кмета на ски легендата Щефан Еберхартер. В обръщението си към присъстващите градоначалникът каза: „Не случайно Aкемията на световните ски - награди удостои за втори път града ни с приза „Най-добър зимен курорт в България“. С всяка изминала година утвърждаваме Банско като курорт от световна величина. И това го доказва кръга от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, който ще се проведе през 2015.“

Накрая всички си пожелаха много сняг и успешен сезон, а за доброто настроение се погрижиха Калин Велъов и Нина Николина.

Открит бе и коледния базар, който ще продължи до 12 януари 2015г. От дървените къщички, които са разположени на централния площад, посетителите ще могат да си закупят коледни сладки и украса, свещи и ръчно изработени произведения. За най-малките жители и гости на града ще бъде направена детска работилница, където малчуганите да изработят сами своите подаръци.

Вечерта, празнична заря огря небето над Банско, a в бар се състоя и партито, съпътстващо откриването на сезона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)