Избрани Новини

Три момичета протягат ръка на пенсионерите от Благоевград

"Подари една вечеря, дари топлина и надежда!"

Тя е Жанет Ташева. Заедно с две свои приятелки се "нагърбват" да помогнат на пенсионерите в Благоевград. По данни, с които момичетата разполагат, те са най-бедни именно в областния град.

"Подари една вечеря, дари топлина и надежда!" е инициатива, която се провежда в София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, а вече и в Благоевград.

Идеята на трите приятелки, които намират подкрепа в лицето на Социален патронаж, е всеки, който може да закупи продукти от първа необходимост или да дари 1-2-3 лева да го направи на адрес - ул. Скаптопара 26. Това е единственото, което се изисква. С помощта на Социален патронаж всичко събрано ще бъде дарено на пенсионерите с най-ниски пенсии в града.

Списъкът, който са направили те е следният: олио, захар, брашно, боб, леща, ориз и нещо сладичко (вафли или сухи пасти). До момента момичетата са събрали 375 лева, с които ще закупят тези продукти.

Ето какво сподели Жанет Ташева пред Blagoevgradutre.bg:

Идеята ни хрумна спонтанно. Първоначално се запознахме с нея по интернет и след като видяхме, че времето напредва, а никой не се заема с нея, решихме да поемем нещата в свои ръце. Искаме просто да зарадваме най-бедните, това е всичко! До 18-ти декември ще продължим да събираме пари и храна, които ще дарим на пенсионерите от Благоевград, които са с най-ниски пенсии. Единствената разлика с останалите кампании е, че ние ще дарим обяд, а не вечеря. Социален патронаж има списък с пенсионерите, които получават най-малко пари. Ние, от своя страна, ще направим договор за дарение с тях, в който ще опишем колко и какво сме дарили.

Момичето сподели своите наблюдения, че все още има добри хора, които откликват на тяхната инициатива.

В заключение Жанет призова: "Бедните не са бедни само ден в годината, но искаме да направим един ден по-добър за тях! Надяваме се да се включат още хора с добри сърца и заедно да зарадваме пенсионерите!".

Можете да научите повече за инициативата във фейсбук страницата, която момичетата са създали - https://www.facebook.com/events/653830854735676/?ref=48 или на телефон 0895695758



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов