Избрани Новини

Две нелегални бензиностанции с 4 тона дизел разкриха митничарите в Русе

Нелегалните резвоари са разположени на пътя Русе-Бяла

Две нелегални бензиностанции с 4 тона дизелово гориво на ТИР-паркинги на главен път Е 85 разкриха след анализ на риска и извършени оперативни действия служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе, съобщиха от пресзентъра на Агенция „Митници“.

Проверката на първия обект е извършена в момента на свързването на нелегална бензиноколонка към прясно заровен в земята резервоар на популярен ТИР-паркинг по пътя Русе - Бяла. В подземния резервоар са открити 2 тона дизелово гориво. Горивото е иззето, от него са взети проби за лабораторен анализ.

Само преди месец при проверка в същия обект служители на Митница Русе разкриха нелегална търговия с горива от автоцистерна с 5 отсека и 2 бензиноколонки.

При втората проверка на друг ТИР-паркинг по пътя Русе - Бяла митническите служители разкриха отново нелегална бензиностанция. Самоделното съоръжение представлявало два надземни еднотонни резервоара, пълни с дизелово гориво, оборудвани с помпа с брояч и пистолет за зареждане.

От резервоарите са иззети 2 тона гориво, за което няма представени никакви документи. Взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случаите продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов