Избрани Новини

Екстрасенс измами дупничанка, че ще излекува майка й от рак по телефона

Съдия Светла Пейчева осъди измамничката на три месеца условно с тригодишен изпитателен срок

Телефонна измамничка, представяла се за екстрасенс, измъкнала от 18-г момиче от Дупница злато, сребро и пари, за да излекува майка й от раково заболяване. Съдия Светла Пейчева осъди измамничката на три месеца условно с тригодишен изпитателен срок, пише struma.bg.
През юни 2013 г. дупничанката, която тогава била на 18 г., видяла в интернет обява, че екстрасенс лекува онкологични заболявания по телефона. В желанието да помогне на болната си майка, момичето се свързало по телефона с мнимата екстрасенска, която я уверила, че има и ясновидска дарба, и ще излекува майка й. Договорили се по телефона момичето да изпрати на адрес в Русе на името на Милена Здравкова златните и сребърните си бижута и с тях екстрасенската щяла да развали магията, тегнеща над семейството. Още на следващия ден момичето изпратило с колетна пратка златна гривна от бяло и жълто злато на стойност 448,50 лв., 10 г сребърна гривна на цена 90 лв. и сребърен медальон на стойност 48 лв., или общата стойност на накитите е 586,50 лв.
Седмица по-късно ясновидката се обадила по телефона, че й трябват още 100 лв. за златна монета, необходима за развалянето на магията. Със запис младата дупничанка изпраща парите на посочения й адрес. Последвали още две обаждания за пари със същия мотив. М.К.Н. изпратила още два записа до Русе от 200 и от 60 лв.

Състоянието на болната обаче не се подобрило, за което момичето уведомило по телефона "лечителката", и поискало да й върне парите и накитите. Измамницата я убеждавала, че ще се наложи да почака магията да се развали и повече не вдигнала телефона.

Измаменото момиче подало жалба в Районна прокуратура - Дупница срещу Милена Здравкова. Тя е безработна, с основно образование. Делото е гледано в Дупнишкия районен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов