Избрани Новини

450 000 лв. задължения към ВиК - Благоевград

Толкова дължат жителите на ромските махали от десет общини в Благоевградско

Близо половин милион лева дължат жителите на ромските махали от десет общини в Благоевградска област на Водоснабдяване и канализация – Благоевград, съобщи БНТ. Сумата е малко повече от 1/3 от общите задължения към водното дружество от страна на физически лица.

За последните пет години около 800 абонати на водоснабдителното дружество от ромската махала в Благоевград са натрупали малко над двеста хиляди лева задължения. Въпреки че продължават да ползват вода, хората в квартала отказват да си плащат.

„Хората нямат хляб, а искат да плащаме водата. Е, няма откъде. Аз съм вдовица жена, със сто лева пенсия, откъде тези пари. Що да плащам. Болна жена”, заяви възрастна жена.

Траян е от малцината редовни абонати на водното дружество в махалата. За водата, която използва, месечно плаща около 30 лева. Въпреки че той си плаща, защитава съседите, които не плащат, и мисли, че не трябва да им спират водата. „Не е честно, но като нямат пари хората, няма какво да правят. Просто мизерия, криза и няма пари”, казва той.

От водното дружество в Благоевград, казаха, че трудно събират задълженията си в ромската махала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов