Избрани Новини

Бизнесменът К. Георгиев оглави сдружение „За гражданско управление и контрол - община Петрич“

Ще упражняват контрол над местната власт

Известният петрички бизнесмен инж. Кирил Георгиев бе избран за председател на новоучреденото сдружение „За гражданско управление и контрол - община Петрич”, съобщава struma.bg. Георгиев е президент на фирма в южния град и произведе първите двигатели за електромобил. На учредителното събрание присъстваха над 100 представители на различни сфери в обществения живот в Петричка община. Избран бе деветчленен управителен съвет.

От сдружението заявиха, че с чисто законови средства ще упражняват контрол над местната власт. Освен контрол върху местната власт идеята на сдружението е да се запознават хората с техните законови права и с това, което извършва местната власт. Ще се създаде консултативен съвет. Сдружението ще се опита да бъде коректив на местната власт, независимо кой управлява общината и от коя партия или коалиция е, като декларира, че няма да допуска вмешателство от политически партии.

Време е вече да сме осъзнали, че много от обещанията и поети ангажименти на избрани от нас управляващи в периода от 25-годишния преход и досега са изгубили своя смисъл и пораждат по-скоро недоверие и гняв, отколкото надежда за идните дни.

Но е време и да сме стигнали и до логичния извод, че за да променим това и да заслужим достоен живот, зависи единствено от гражданската активност на всеки един от нас и от усилията ни да имаме гражданска позиция, която държим да бъде чута и която да отстояваме с общи усилия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов