Избрани Новини

Откриха читалищен асансьор в Гоце Делчев

Откриването бе съпроводено с водосвет за здраве

Читалището в Гоце Делчев вече е адаптирано за хора с увреждания, събщава dariknews. Договорът за финансиране на проекта бе сключен с Агенцията за хора с увреждания и съгласно него бе предоставена субсидия в размер на 40 000 лева за доставка и монтаж на външен пътнически асансьор. Народно читалище „Просвета – 1865” активно работи през последните години за подобряване на средата и достъпността на сградата за хора с увреждания.

На първия етаж на читалищната сграда е разположена зала за културно-просветни прояви с капацитет от 80 седящи места, а на втория етаж са детски отдел, заемна и читалня за възрастни, краеведски и чуждоезиков отдел, информационен център със специализиран софтуер за ползване от хора със зрителни увреждания. С изградения асансьор, от днес, хората с увреждания могат да бъдат приобщени към всички събития, възможности и услуги, създавани и предоставяни от Народно читалище „Просвета – 1865”.

Откриването на новоизградения външен асансьор днес бе съпроводено и с водосвет за здраве. На него присъстваха кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброш, Мила Вукова – представител на Агенцията за хора с увреждания, както и ръководители на социални институции, учебни заведения и сдружения на хора с увреждания в общината.

„В последните две години е направено много за промяна на архитектурната среда в града и осигуряване на по-добър достъп на хора с увреждания. Благодарение на спечелени и реализирани проекти на община Гоце Делчев, във всички училища в града има изградени рампи или платформи за лицата с увреждания“, каза кметът Владимир Москов.

Веднага след откриването, от новата придобивка се възползваха две лица с увреждания, които изразиха задоволството си, че вече ще могат да посещават редовно сградата на читалището в Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов