Избрани Новини

Емил Бонев е новият директор на Народния театър

Той бе назначен със заповедна министър Вежди Рашидов

Новият директор на Народен театър „Иван Вазов“ e драматургът Емил Бонев.

От днес със заповед на министър Вежди Рашидов Емил Бонев ще ръководи академичната трупа на националния културен институт до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността „директор” на НТ „Иван Вазов“, информираха от Министерство на културата. 

Емил Бонев дълги години беше директор на Драматичен театър “Н. О. Масалитинов” – гр. Пловдив. Има и над 60 роли в театъра, като още в началото на артистичната си кариера е отличен с Първа награда по актьорско майсторство на Национален преглед за драма и театър за ролята на Васил Левски в “Тайната вечеря на Дякона Левски”. 

Той завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ през 1986 г. Има и десетки участия в кино и телевизионни продукции, режисьор е на изключително популярни постановки и сериали. Дебютната му пиеса като автор – „Морска сол“, е играна с голям успех в множество театри у нас и в чужбина и е последвана от други успешни заглавия, като: „Пакетче семки“, „Покер“ и „Кантон 117“. 

Емил Бонев има и богата биография в областта на театралната, филмовата и фестивалната продуцентска дейност. Бонев е и главен сценарист на българския сериал „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов