Избрани Новини

ГЕРБ и Реформаторите с протестна декларация срещу директора на МБАЛ - Благоевград

Скандали тресат благоевградската болница

ГЕРБ и Реформаторите с протестна декларация срещу директора на МБАЛ, който е лидер на БСП Благоевград, съобщава standartnews.com. Скандали разтресоха болницата в Благоевград, кандидат за бъдещ шеф на МБАЛ е на път да остане без работа. Настоящият директор д-р Владимир Пандев, който е общински лидер на БСП, отстрани основния си конкурент за шефския пост. Досегашният завеждащ Акушеро - гинекологичното отделение д-р Огнян Митев остава на улицата, след като не успя да спечели конкурса за още един мандат. Миналия петък той не е издържал конкурсния изпит и на практика трябва да напусне здравното заведение.

"Имам 28 години стаж като гинеколог в отделението. Чак сега обаче разбрах, че нямам достатъчно подготовка и знания, писали са ми слаба оценка. След като не печеля конкурса, аз оставам без работа, тъй като в медицинското звено няма свободен щат за редови лекар специалист", обясни д-р Митев. Според него изпитната процедура не е проведена обективно и още преди препитването се е говорило, че ще бъде отстранен от длъжност. В лекарските среди се заговори, че това е наказателна акция на сегашния директор Владимир Пандев срещу колегата му, който е основен претендент да стане болничен шеф. Смята се, че гинекологът е получил доверието на ГЕРБ да оглави здравното заведение. Номинацията му преди дни била съгласувана дори със здравния министър Петър Москов. През февруари трябва да бъде насрочено събрание за смяна на директора на МБАЛ - Благоевград.  Отстраненият лекар призна, че ще обжалва решението на изпитната комисия. Конкурсът не е спечелил и досегашният шеф на реанимация д-р Любомир Димитров, чийто пост заема д-р Христо Юруков.

Тези две рокади разгневиха ГЕРБ и Реформаторския блок в Благоевград, които в петък разпространиха протестна декларация до здравния министър и медиите. "Остро възразяваме срещу кадруването на управителя на МБАЛ д-р Владимир Пандев. Той демонстративно сменя доказани специалисти и назначава на техните места хора, за да бламира бъдещото управление на здравното заведение. За нас краткото му управление е низ от провали и некадърност, което води до обезкръвяване на болницата и масово напускане на специалисти", се казва в декларацията. Призоваваме го час по - скоро да си ходи и да освободи заеманата от него длъжност, защото това е в интерес на обществото, категоричен бе лидерът на ДСБ в областния център Калоян Ханджийски.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)