Избрани Новини

МБАЛ-Шумен е без просрочени задължения

Над 700 са работещите в болницата, като от тях близо 150 са лекари

Многопрофилната болница в Шумен е една от петте държавно-общински в страната, които нямат просрочени задължения. Очакваната печалба на лечебното заведение за 2014 година е над 100 000 лв. Това заяви на пресконференция по повод 135-годишнината на болницата директорът й д-р Юлия Димитрова. По повод слуховете, че искат смяната й, д-р Юлия Димитрова заяви, че няма нито политически, нито икономически причини за това, съобщава радио Шумен.
През последните две години за апаратура са вложени  около 500 хиляди лева от Министерство на здравеопазването, още толкова са заделени от собствените приходи на здравното заведение. От собствени приходи са заделени и около 400 000 лв. за ремонти. „С над 320 000 лв., отпуснати от здравното министерство от миналата и тази година, ще бъде довършен ремонтът на отоплителната инсталация на болницата. Подготвени са и проекти за външен асансьор, саниране на хирургическия блок и изграждане на нова отоплителна инсталация, с които ще се кандидатства за европейски средства през периода до 2020 година“, каза д-р Димитрова. 

Над 700 са работещите в Многопрофилната болница на Шумен в момента, от тях близо 150 са лекари. „Остър дефицит на кадри в лечебното заведение няма, но липсват определени специалисти”, призна директорът д-р Юлия Димитрова. Тя уточни, че болницата няма нито един ендокринолог на щат. Затова и няма клинична пътека за лечение на диабет. „При необходимост за спешни състояния на болни от диабет се ползват външни консултанти“, поясни д-р Димитрова. „Засега е овладяна опасността за закриване на отделението по кардиология“, каза директорът на болницата. Такива опасения имаше заради пренасочване на кадри към частната кардиотологична клиника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов