Избрани Новини

244 000 лева глоба за 11,5 тона алкохол, маскиран като...амбалаж

На 11 декември м.г. полицаи спрели за проверка на главен път Е-79 край Симитли товарен автомобил ДАФ

Районният съд в Благоевград потвърди глоба от 244 хил. лв. на столична фирма за превоз на алкохол без платен акциз.

На 11 декември м.г. полицаи спрели за проверка на главен път Е-79 край Симитли товарен автомобил ДАФ. Шофьорът показал документи, че превозва пластмасов амбалаж. При отваряне на товарното помещение обаче доловили остър мирис на алкохол. Извикали митничари и камионът бил откаран за проверка в митница Югозападна. Там, зад палета с празен амбалаж, били открити 12 пластмасови контейнера от по 1000 литра, пълни с алкохол. Общото количество било 11 500 литра. Взетите проби показали, че течността е етилов алкохол 94 градуса, пише "24 часа".

Шофьорът обяснил, че не знае за наличието на алкохола в ремаркето му. Нямал и документ за начислен или платен акциз в размер на 122 хил. лв.
Заради това митничарите съставили акт, а след това било издадено и наказателно постановление по Закона за акцизите и данъчните складове, с което на столичната фирма е наложено административно наказание "имуществена санкция" в двойния размер на дължимия акция, което е 244 хил. лв. Фирмата обжалвала наказанието.

В съдебно заседание обаче представител на нарушителя не се явил. Никой не бил намерен на посочените адреси в справките в търговски регистър. Всички опити за призоваване на дружеството са останали безрезултатни, констатираха магистрати и отказаха да отменят наказателното постановление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов