Избрани Новини

Благоевград с първи професионален боксьор

Борислав Вангелов тръгва по стъпките на Кобрата

Състезателят на клуб Македония Благоевград Борислав Вангелов ще смени аматьорският бокс с професионален. От началото на 2015 година Боби ще се състезава за клуб от Венеция, Италия. Сребърният медалист от държавното първенство по бокс в Добрич, в кат. до 69 кг. ще започне професионалната си кариера през февруари, когато му предстоят първите битки на ринга.

През последният месец Боби бе в Италия, където премина пробен период в клуба от Венеция, пише struma.com. Участието му на професионалният ринг му гарантира финансови приходи, което означа, че той ще започне да си изкарва прехраната от професионален бокс. Вангелов е амбициран да последва пътя на Кубрат Пулев, но в по- лека категория. До 10 януари Боби ще тренира в Благоевград, под ръководството на първият си треньор Кирил Масларски в клуб Македония.

След това профибоксьора пътува за Италия, където ще продължи кариерата си. В същото време две от бъдещите надежди на клуба вече са част от националния отбор за момчета и юноши. С повиквателна от селекционера Йордан Митов за лагерите през 2015 година са Антонио Стойков и Марио Велков. Спортист №5 на Благоевград за 2014 година в категорията момчета и момичета Антонио Стойков е бронзов медалист Европейското първенство и една от големите надежди на благоевградския бокс. Той е и трикратен шампион на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов