Избрани Новини

Стари такси "детска градина" и при по-висока минимална заплата

Парите

24-12-2014, 17:00

Снимка:

Областна администрация - Кюстендил

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Все повече кюстендилци заболяват от грип и респираторни заболявания

От 10 лева за коледно дръвче в Кюстендил

Променя се и методологията за изчисляване на купона за млечна кухня за децата от общината

Досегашната такса за детска градина в Кюстендил, която е 51 лева за месец, да остане и при обявеното увеличение на минималната работна заплата на 360 лева от 1 януари и 380 лева - от 1 юли догодина, предлага кметската администрация в града. Това ще се гласува на последното заседание на минипарламента на 29 декември т.г. Прогнозите са, че съветниците ще го одобрят безусловно, каза вчера шефът на съвета Иван Андонов, цитиран от "Труд".

"Увеличение на таксата за детска градина би довело до повишаване на социалното напрежение сред родителите, особено на тези с деца на 5 и 6 години, които посещават градина задължително в предучилищното обучение. Има и семейства с по две деца, искаме да облекчим финансово и тях", мотивира бъдещото решение той.

Променя се и методологията за изчисляване на купона за млечна кухня за децата от общината, която също няма да се обвързана с минималната работна заплата. Предвижда се цената на купона да бъде в зависимост от вложените продукти, но не по-малко от 2 лв. В Кюстендил действат 6 обединени детски заведения, в които към 15% от местата са свободни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)