Избрани Новини

Неврокопският кмет се срещна с приемните семейства в града

На срещата Владимир Москов подари на децата красиви книжки с лични послания

По случай коледните и новогодишните празници, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с приемните родители от общината и с децата, които са настанени и се отглеждат в приемни семейства. На срещата Владимир Москов подари на децата красиви книжки с лични послания за всяко дете и много лакомства. Приемните родители бяха наградени със специални грамоти „Посланик на доброто”, с които кметът им благодари за благородната мисия, която изпълняват.

„За нас приемните родители са едни "посланици на доброто", които отварят домовете и сърцата си за децата, които са лишени от родителски грижи, помагат им да запазят вярата си в доброто и са призвани да им осигурят едно добро възпитание и грижа”, каза кметът Владимир Москов, информираха от пресцентъра на общината.

Общо 13 са приемните семейства в община Гоце Делчев, но желаещите семейства да приемат в дома си дете, лишено от родителска грижа, се увеличават. Финансирането за тази социална услуга се осъществява по проект „И аз имам семейство” по ОП „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд и се ръководи на национално ниво от Агенцията за социално подпомагане. Точно преди Коледа дойде и добрата новина от Агенцията за социално подпомагане, че проектът се удължава до 31.07. 2015 година и няма да приключи в края на 2014-та година, както беше планирано.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов