Избрани Новини

Вътрешният министър пристига при ранените граничари

Животът

26-12-2014, 12:36

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пътува към Бургас, заради инцидента при който загина един граничен полицай, а други шестима бяха тежко ранени. Той ще  посети настанените в бургаската болница служители на МВР. Министър Вучков е настоял да се осведоми намясто за състоянието им.

По-рано днес на брифинг Вучков уточни, че загиналият водач на камиона е 34-годишният служител на РД „Гранична полиция“ – Русе Асен Асенов.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров добави, че продължава работата по установяване на причините, довели до тежкия пътен инцидент. Той допълни, че камионът все още не е изваден от дерето, тъй като мястото е труднодостъпно и не може да се разположи специализирана техника.

Всички превозни средства, които участват в специализираната полицейска операция, системно преминават през технически прегледи и са технически изправни, уточниха от МВР.

Оперативно-следствена група вече работи на мястото на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство. МВР ще окаже пълно съдействие на Окръжна прокуратура – Бургас за изясняване на причините за катастрофата.

Очаква се министър Вучков да пристигне в Бургас в ранния следобед.

Очаквайте продължение по темата!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов