Избрани Новини

Данъчните тръгват след "скритите" автомобили

Парите

28-12-2014, 12:10

Снимка:

община Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зимата се завръща с пълна сила! 16 градуса под нулата в Югозапада

Облаци и дъжд над Югозапада и днес

Данъчните в Югозападна България, както и тези от страната, погват своите длъжници

От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ, информира Нова телевизия. Гражданите вече няма да се редят на второ място - в общината, за да обявяват собствеността си, но няма и да може да се "скрият". По закон ще дължат данъци за 5 години назад. Ако годишно налогът им е 100 лева- общо 500.

Към това трябва да добавят лихвите - около 50-60 лева и не само. Ще им се наложи да приготвят пари и за глоба - всяка община ще реши каква да е тя.

До момента на практика се оказваше достатъчно да регистрираме колата си в КАТ и можехме да си спестим безнаказано плащането на данъка в общината. Защото при проверка на пътя, никой не иска документ за платен данък.

С новата система общините ще събират повече пари, а хората ще чакат по-малко. От Министерството на финансите са категорични за не повече от няколко часа информацията, от която и да е „Пътна полиция” ще стига до съответната община. Ведомството ще събира и насочва данните за всяка кола в страната. Колко ще са разкритите „спестовници”.

„Всички знаем че има доста голям процент на укриване, т.е. недеклариране на превозни средства. Със системата се предотвратява тази възможност”, казва зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов