Избрани Новини

Министър Ангелкова се срещна с кмета Икономов в Банско

Коментираха съвместни проекти за рекламиране на нашите зимни дестинации на европейския пазар

По време на разговора бяха коментирани съвместни рекламни проекти за популяризиране на българските зимни дестинации на европейския туристически пазар, както и общо участие на международни изложения. Кметът Икономов изтъкна необходимостта от навременно решаване на въпроса с изграждането на втора кабинкова линия на територията на съществуващата ски-зона – Банско.

’В началото на 2013 г. Висшият експертен екологичен съвет взе решение за изграждане на втора въжена кабинкова линия. Вярвам, че настоящото правителство ще подходи отговорно за бързото изграждане на лифта. Използвам възможността да почертая необходимостта от промени в Закона за туризма, свързани с  ограничаване категоризирането на апартаментните комплекси”, каза Икономов още по време на срещата.

Министър Ангелкова сподели намерението си през следващата година да посети всички значими културно - исторически обекти с цел популяризиране на летния и културен туризъм. Ще бъде създадена работна група за изясняване на правния статут на националните курорти, като целта е да се оптимизира управлението им и да има повече яснота при целевото разходване на средствата от туристическия данък, събиран от общините, каза още тя. Планира се създаването на национален фонд "Туристическа инфраструктура и туристически атракции", който да финансира проекти за транспортна и екологична инфраструктура, за които няма предвидени средства от други източници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов