Избрани Новини

Пребитата санитарка подаде жалба в полицията в Благоевград

51-годишната Емилия Яновска се лекува вкъщи

Пребитата от неадекватен и агресивен пациент санитарка в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград подаде жалба в полицията срещу побойника. 51-годишната Емилия Яновска се лекува вкъщи, след като бе счупена китката й и се наложи да я оперират и да й поставят 4 пирона, пише "Стандарт". Припомняме, че поредният случай на нападение в СПО стана навръх Нова година. „Аз помагах на пациента, държах му ръката, за да не губи много кръв, а той изсъска „Сега ще умреш" и ме блъсна към стълбите. Кръв се лееше от него, а той бе готов да убие. Не спря да плюва и псува полицаите. Четирима униформени не можаха да го озаптят", връща се към кошмара от новогодишната нощ медицинският работник.

Емилия работи в здравеопазването от 1993 г., започнала в Спешен център, после се прехвърлила в Спешно – приемно отделение. Иска да се даде гласност на случая, защото животът на хората в бели престилки наистина е поставен на карта. Само две седмици по-рано друг агресивен пациент ги заплашвал с нож. Категорична е, че никога не е имало такава агресия, както в последните няколко години.

„Можех да загубя живота си, докато оказвам помощ на пациента. За късмет не се ударих главата в стълбите, а се подпрях на дясната си ръка и счупих китката", твърди санитарката, която продължава да е в шок и стрес от случилото се. Защото с нищо не предизвикала реакцията на побеснелия младеж. По случая е образувано досъдебно производство срещу Симеон Р. за причиняване на средна телесна повреда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов