Избрани Новини

Полицията разследва смъртта на пастир

Полицията разследва смърт на пастир в землището на петричкото село Рибник

Мъжът е намерен мъртъв в четвъртък сутринта от животновъда Делян Евтимов, при когото бил нает за кравар 3-4 дни по-рано.

Сигнал за инцидента е подаден в полицията към 08,30 часа в първия ден на новата година. Извършен е оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно призводство, аутопсия ще установи причината за смъртта на пастира, уточниха от ОД МВР – Благоевград, цитирани от "Стандарт".

Безжизненото тяло на краваря е открито в селскостопанската постройка пред помещението, в което спял. Вътре имало горящо печка на твърдо гориво. „Вечерта на 31 декември при него е отишъл собственикът Делян Евтимов, който му е занесъл храна и почерпка за Нова година. Говорили си, всичко е било наред. На сутринта обаче го намерил мъртъв. Сигурно инфаркт е покосил пастира, но може да му е прилошало и да е измръзнал", каза кметският наместник на село Рибник Николай Пасков.

Междувременно пожар отне живота на 40-годишен мъж в Гоце Делчев. Загиналият живеел сам в дома си. Огънят лумнал малко след 05,00 часа на 1 януари. Огнеборците потушили огъня, но в една от стаите открили безжизненото тяло на собственика на жилището. Най-вероятно огнената стихия е тръгнала от незагасена цигара, оставена по невнимание от неврокопчанина, който се задушил в съня си от гъстия дим.

Трупът е транспортиран за аутопсия в МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)