Избрани Новини

Къщи горяха в Горно Дряново

Мъж припадна от гъстия дим

Две къщи изгоряха до основи в гърменското село Горно Дряново, други две са засегнати от огъня и са с нанесени щети, съобщиха за голямата трагедия местни жители. Пожарът е пламнал вчера по обяд и до 17,30 часа хората от селото, огнеборците с техниката на противопожарната служба в Гоце Делчев са гасили пламъците. Цялото село се строило в две колони и с всякакви съдове местните се включили в потушаването на огъня. На място след подадения сигнал пристигнали два противопожарни екипа, благодарение на които пожарът бил локализиран преди да изпепели и съседните две къщи, които са били залепени една за друга. Едната от изгорелите къщи е на Неджип и Рафие Ходжови, които вчера били на погребение на зет си във велинградското село Драгиново. След тежката загуба, като се прибрало, семейството се оказало и без къща. Двамата намерили само димящи руини от дома си, разказаха пред „Инфомрежа“ уплашените жители на Горно Дряново. Семейството имало скътани и 5000 лева за черни дни, като и те изгорели заедно с покъщнината им.

Другата опожарена къща е на съседа им Шукри Медов. От неговата къща и от покъщнината на семейството също нищо не било спасено.

По време на гасенето на пожара възникнал и инцидент. Мъж припаднал от гъстия дим. Уплашени, хората подали сигнал на тел. 112 и на място светкавично се отзовала линейка, която транспортирала пострадалия в болницата в Гоце Делчев. Благодарение на бързата реакция на жителите на селото и пожарникарите, от опожаряване са спасени други две пламнали къщи, по които има нанесени щети и изгоряла домашна техника.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова и служители от Полицейския участък в Гърмен също са били на местопроизшествието. Според версиите, които се носят из Горно Дряново, пожарът е тръгнал от изхвърлена в контейнер под навеса на Неджип Ходжов жарава от печка на твърдо гориво. Предполага се, че семейството като тръгнало за погребението на зет си, изчистило печката и изхвърлило пепелта, в която имало и жар. Именно от жарта се запалил струпан под навеса сух тютюн и огънят обхванал първо тяхната къща, а след това и съседските три, едната от които също изгоряла напълно.

Очаква се днес полицаите и следователите да приключат с огледите и да установят причините за големия пожар в Горно Дряново, оставил посред зима две семейства да бедстват без домове и покъщнина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)