Избрани Новини

ЮЗУ "изнася“ приемна от януари до март в 10 града

Ще има кандидатстудентски изпити по български език

Югозападният университет в Благоевград "изнася“ приемна на студенти в 10 града на Югозападна България от януари до март, информира struma.bg. От 20.01. до 13.03. кандидатстудентски изпити по български език ще има в Перник, Кюстендил, Монтана, Враца, Видин, Самоков, Велинград, Гоце Делчев, Петрич и Сандански, реши на последното си за 2014 г. заседание Академичният съвет.

График с датите и мастото на провеждане на теста ще се обяви на сайта на университета за удобство на кандидат - студентите. На място те ще попълват заявление по образец със специалностите, за които кандидатстват.

До 10 дни е срокът за проверка на писмените работи и връщането на обратен отговор с оценката и по коя специалност са приети в рамките на предварителния прием. Предварителен прием ЮЗУ ще осъществява по 37 специалности само за редовна форма на обучение. Завършилите предишни години ще могат веднага да се запишат и да придобият статут на студенти, решиха  още членовете на Академичния съвет с уточнение, че за предварителен прием се заделят 50% от местата за първокурсници.

Две компютърни зали - 115 и 413 в сградата на І учебен корпус, се "отцепват“ всеки петък от февруари нататък за провеждане на новите за ЮЗУ електронни изпити. Подготовката за организирането им стартира веднага след коледната ваканция на служителите в университета.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов