Избрани Новини

Немски ветеринар приютява 300 магарета в Баничан

Село Баничан отдавна е известно с многото си магарета, с които хората от столетия си вършат цялата земеделска работа

В гоцеделчевското село Баничан започва изграждането на приют за 300 магарета, пише вестник „Монитор“. Инициативата и финансирането идва от немския ветеринар Щефан Вебер и неговата фондация, съобщи кметът на селото Димитър Тропчев.

Село Баничан отдавна е известно с многото си магарета, с които хората от столетия си вършат цялата земеделска работа. Сега са около 50. Когато добичетата поостареят обаче, стопаните им се чудят какво да правят с тях. Не са редки случаите да ги изоставят някъде. Други магарета цигани пък ги крадат за месо и суджуци.

„Както хората, и магаретата заслужават достойна старост”, допълни кметът на селото. От община Гоце Делчев ни отпуснаха 160 дка общинска земя, където веднага след студовете започваме изграждането на приюта, който ще бъде по всички европейски ветеринарни правила и трябва да бъде завършен до края на годината

Немската фондация на г-н Щефан Вебер поема грижата и за издръжката  на Дома за стари магарета,заключи кметът на селото.

След Парка за танцуващи мечки край Белица, известен още като мечкарника на Бриджит Бардо, Благоевградска област ще се прослави и с приют, където ще бъдат обгрижвани магарета, достигнали вече достолепна възраст.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)