Избрани Новини

Равносметка! Над 15 000 туристи избраха Банско за Нова година

Най-големият наплив в зимната столица дойде от Русия, Румъния, Великобритания и нашенци

Над 15 000 туристи от страната и чужбина избраха курорта Банско за посрещането на новата 2015 година. Най-големият наплив в зимната столица дойде от Русия, Румъния, Великобритания и нашенци.

Гостите още в първият ден след празника се юрнаха по пистите , тъй като условията за ски бяха добри, а пистите перфектни.

В ски-зоната работят 9 трасета, а от събота се пускат в действие още няколко трасета. Хотелиери се похвалиха, че имат доста клиенти. Тези дни очакват големи групи от Македония и Сърбия.

Председателят на БЧК Христо Григоров също избра Банско, за да кара ски в първите дни на 2015 г. "Посещавам всички зимни курорти, за да се срещна с колегите и да обсъдим проблемите, които имат. Целта е да сме по-ефективни в нашата помощ за хората. Пожелавам през новата година най-сетне всички българи да поемем в една посока заедно с политиците, за да тръгне държавата ни напред", каза шефът на БЧК, цитиран от "Труд".

Скиорите изкарват почти целия ден в каране на ски. Те не се прибират в хотелите си за обяд, за да не прекъсват спусканията си. В курорта има патрулиращи полицаи от Гърция и Румъния. А хеликоптер е на разположение при кризисни ситуации. Засега няма регистрирани тежки произшествия в района.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов