Избрани Новини

Огнен ад в Пиринско по празниците

40-годишен мъж изгоря в къщата си в Гоце Делчев

46 пожара са ликвидирани от огнеборците в Благоевградска област за времето от 30 декември 2014 година до 5 януари 2015 година. За нещастие има и един смъртен случай. На 1 януари около 05:30 часа е получен сигнал за пожар в къща в Гоце Делчев. При потушаването на пожара огнеборците открили на втория етаж от къщата тялото на починал 40 - годишен мъж. Причините за пожара и смъртта на мъжа са в процес на установяване.

Къща в Разлог изгоря също в първия ден на новата година. Сигнал за пожара е получен към 17:42 часа. Огнеборците не позволили на огъня да се разпространи към съседните постройки, но не успели да спасят къщата, в която е избухнал пожара. За щастие няма пострадали хора при този инцидент.

На 2 януари пожар обхвана три къщи в гърменското село Горно Дряново. Два екипа огнеборци от Гоце Делчев се борили с огъня, докато го погасят. Изгорели са 240 кв. м. покривна конструкция, около 800 кг. тютюн, кирпичена къща, домакинско имущество, мотоциклет и около 5 куб.м. дърва за огрев.

Големи пожари имаше и в две ферми по празниците. 11 000 бали сено, лек автомобил "Опел Вектра", два сеновала с обща площ 840 кв.м са унищожени при пожар в района на петричкото село Марино поле. Огънят е лумнал на 31 декември. Погасен е от екипи на РСПБЗН - Сандански и РСПБЗН - Петрич. Спасени са 200 овце, 2 000 бали сено и сграда на пастирите.

На 4 януари около 04:56 часа е получен сигнал за пожар в сеновал в района на петричкото село Марикостиново. Огънят е погасен от огнеборците от Петрич. Изгорели са около 7 000 бали сено.

Автомобил "Мерцедес" пък изгоря напълно между селата Горно Спанчево и Пирин. Сигнал за инцидента е получен малко след 15:00 часа на 2 януари. Екип огнеборци от Сандански изгасили пламъците, но автомобилът изгорял напълно, предаде Е - 79.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов