Избрани Новини

Скеле без малко не премаза работник на АМ "Струма"

Това е трети инцидент за четири месеца на магистралата

Към 15 ч днес се е срутило скелето на един от мостовете, изграждани на Лот 2 на автомагистрала "Струма" край Кочериново. В следствие на това е пострадал 50 - годишен работник.Мъжът е с контузия на ръката и натъртвания по цялото тяло. След като е обработен в Спешния център на благоевградската МБАЛ и е преминал рентгенови изследвания, същият е настанен в частната болница в Благоевград.Пострадалият при падане на скеле работник от АМ "Струма" край Кочериново, скандализира болница Благоевград. 52- годишният, Стоян П., върху който паднало скеле около 15.30 часа, бил докаран в Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград, където е прегледан от дежурните лекари.

Заради съмнения за вътрешни травми и счупена ключица са направени всякакви изследвания, за да се установи състоянието му, минал е през рентгена на болницата и докато спешните медици го чакали със снимките, за да видят къде е травмата му, той изчезнал с направените снимки и се прехвърлил в частната болница в съседство. Според спешните медици дошла негова позната, която го отвлякла в болницата, след като употребили лекарите и държавната болница, за направата на всички изследвания.

Случаят не е прецедент, хора, които търсят спешна помощ в държавната болница, да се пренасят в частната, подстрекавани от близки и работещи в нея. В момента в частната болница няма спешно отделение и пациентите в нужда минават пред държавната, използват възможностите й и бягат. Това е изключително неприятно за държавната болница, наричаме го нелоялна конкуренция и мръсна битка за пациенти, коментират спешните медици, който чакали на разположение пациентът да се върне при тях с направените снимки. Не е колегиално и коректно от страна на частната болница, че приема пациенти, които са употребили държавната болница по подобен безпардонен начин.

Скандалното съседство много скоро ще избуи в ожесточена битка за пациенти, в момента враждата тлее, но скоро ще избухне голям скандал, тъй като и двете заведения изпълняват една и съща дейност в непосредствена близост. Дано това, което се случва, не засегне и не се отрази на пациентите и най - вече на спешните случаи, информира struma.com. 

Това е третият инцидент за 4 месеца на АМ "Струма". На 15 септември и 26 декември общо трима работници пострадаха при срутвания при прокопаване на тунелите при Кочериново и при Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов