Избрани Новини

30-годишният Боян Василев хвана светия кръст в Разлог

30-годишният Боян Василев извади светия кръст на Богоявление (Йордановден) в Разлог

В ледените води на езерото в централния парк и при температура на въздуха  минус 4 градуса 12 мъже скочиха, за да спасят Светия кръст, както повелява християнската традиция. 

Боян Василев се хвърли за спасяването на кръста за 15 път, като за 4 успя пръв да го извади. Пожелава си здраве и успех на целия град!

Стотици жители на Разлог присъстваха на християнския ритуал по спасяване на Светия кръст в Разлог. За неговото спасяване органите на реда допуснаха само мъже, които предварително се бяха записали и представили кръщелно свидетелство. Преди да се изпълни християнския ритуал в храма „Св. Благовещение” в Разлог бе отслужена тържествена света литургия и Велик Богоявленски водосвет за здраве, информираха от пресцентъра на общината.

Йордановден ознаменува покръстването на Исус в река Йордан от Йоан Кръстител. Според Библията в този момент небето над Христос се отворило, Светият дух слязъл върху него във вид на гълъб и се разнесъл глас: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов