Избрани Новини

Само за ден „Пирогов” прие над 110 пострадали заради поледиците

Вече трето денонощие травматологиите са претоварени

Над 110 души минаха през травматологичните кабинети на “Пирогов” вчера, а най-малко 30 от тях бяха хоспитализирани, съобщиха от болницата. Заради заледените улици травматологиите са претоварени за 3-о поредно денонощие.

Сред пострадалите по улиците има с изкълчвания на китките и глезените, както и със счупени ръце и крака. Мнозина си тръгнаха с патерици от “Пирогов” снощи, а пред болницата имаше струпване на линейки и автомобили на граждани, които докарваха пострадали от поледицата, предаде “24 часа”. Хората с най-сериозни травми остават за операции. Това са счупвания на тазобедрената става, но има и счупени глезени.

В травматологичните консултативни кабинети приемат и оказват помощ на всеки, който се нуждае, независимо дали е здравноосигурен, увериха от “Пирогов”. Излизането в поледицата трябва да става само ако наистина се налага, съветват травматолози. Това важи особено за възрастните хора, които рискуват много тежки счупвания на тазобедрените стави. Лечението е дълго, ставите се плащат от пациента, изисква се продължителна рехабилитация, която най-често също е за сметка на пациента. При излизане трябва да се носят ниски, стабилни обувки и да се ходи бавно и много внимателно, съветват още лекарите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов