Избрани Новини

Доживотен затвор за бащата-убиец от Русе

Крими

07-01-2015, 21:19

Снимка:

mignews.info

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жена обезглави куче и зверски преби дете

Мъж преби до смърт с обувка 6-седмично бебе

Пламен Петров преби до смърт 7-годишната си дъщеричка на Великден

Обвинителният акт за убийството на седемгодишната Пламена от Русе вече е в съда. Това съобщават от прокуратурата в крайдунавския град. Обвинителният акт е срещу бащата на момичето - 38-годишния Пламен Петров, и срещу втората му съпруга 33-годишната Емилия.

Припомняме, Пламен Петров преби до смърт 7-годишната си дъщеричка на Великден в Русе. Трагедията се е разиграла в блок „Мура" на ж.к. „Здравец-изток". Това е станало в присъствието на по-малката му дъщеря Десислава, която тогава е била на 4 години. Социалните служби незабавно изведоха детето и то бе настанено в приемно семейство, а по-късно по разпореждане на съда стана ясно, че ще остане там за една година.

Бащата е обвинен, че на 20 април миналата година умишлено е умъртвил дъщеря си от първия брак. Убийството е извършено по мъчителен начин и с особена жестокост. Детето е починало вследствие на побой, като е имало нанесени удари по цялото тяло.

От 15 до 20 години или доживотен затвор грозят Пламен Петров, ако бъде признат за виновен. Втората му съпруга е обвинена за това, че при непосредствена опасност за живота на Пламена, тя не се е притекла на помощ на момиченцето. Ако съдът я признае за виновна, тя може да бъде наказана с пробация или с глоба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов