Избрани Новини

Библиотеката в Кюстендил има хиляди посещения

Най - много чете Катя Кашукеева

Около 3 000 са били читателите в Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" през 2014 г., това съобщи за Дарик директорът на библиотеката София Пейчева. От тях 750 са били деца. Направени са 43 008 посещения от читателите на библиотеката.

"От две години в библиотеката съществува нова система за обслужване на читателите. Това дава възможност за проследяване на цялото библиотечно ослужване, както и да се правят класации за най - четени книги на български и чужди автори, както и кои читатели са взимали най - много книги", заяви Пейчева.

С най - много прочетени книги на първо място в класацията е Катя Кашукеева с 316 взети книги, като тя за втора поредна година е първа в своеобразната класация. На второ място е Слава Димитрова с 209 книги, следват Динка Младенова и Любка Жабинска. Топ 10 се допълват от Илчо Давидков, Владимир Владимиров, Атанас Шодев, Росица Гьонева, Даниела Михайлова и Румяна Кирилова. "Поздравявам тези наши читатели. През новата 2015 г. ще се опитаме да предложим на гражданите на Кюстендил една програма за литературни предизвикателства и стимулиране на четенето", допълни Пейчева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов