Избрани Новини

Благодарствен плакет за дупнишкия кмет

Инж. Методи Чимев бе награден от фондация "Искам бебе"

Благодарствен плакет от фондация "Искам бебе" получи днес кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Той му бе връчен от координатора на фондацията за Дупница Силвия Маданчева.

"Изказваме благодарност на Методи Чимев за съпричастността му и помощта, която оказва вече 3 години. Прегръщайки идеята да се осигури финансиране за двойки с репродуктивни проблеми, вече имаме 8 бебета и други 4 са на път. Децата може да са и повече, но нямам нформация от всички финансирани двойки", коментира Маданчева, цитирана от infomreja.bg.
 За 3 - годишната кампания са осигурени по 1500 лева на 28 двойки за ин витро процедури. През 2012 година се роди първото бебе Яна с финансова помощ от Община Дупница, а бумът е през 2013-а, когато са проплакали 7 бебета, от които три двойки близнаци.
"Имаме вече резултат и от третата кампания за 2014 година, като очакваме 4 бебета, но пак казвам, нямам информация за абсолютно всички семейства”, допълни Маданчева.
"Това е много скъп и мил жест. Приемам го с особен сантимент, защото е първият ми проект след встъпването ми в длъжност като кмет. Трябва и ще увеличим парите за финансово подпомагане на семействата за тези ин витро процедури", обясни инж.Чимев.
 
Досега от бюджета на Общината се отпускаха 15 000 лева годишно за тази дейност или по 1500 лева на семейство. През последната 2014 година бяха финансирани 13 дупнишки двойки,  докато предните две съответно 7 и 8.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов