Избрани Новини

Има редица сигнали за нередности във водното дружество в Дупница

Необходим ли е контрольор там, ще решават съветниците

Идеята за назначаване на контрольор във ВиК - Дупница е отново на дневен ред, предаде Дарик. Състоянието на общинското дружество се влошава, коментира председателят на ОбС Дупница Костадин Костадинов. Необходимо е експертно мнение за развитието на общинското дружество ВиК, смята председателят на ОбС Дупница. Трябва да бъде изготвен технически и икономически анализ и анализ на перспективите. Идеята, която ще бъде предложена на общинските съветници, е контрольорът да бъде назначен за 3 месеца и да бъде експерт, а не общински съветник. По думите на Костадинов има редица сигнали за нередности във водното дружество. Освен това има съмнения в обективността на подаваната към ОбС информация, посочи Костадинов.

Друга тема, която ще бъде обсъждана в местният парламент, е дали да бъде увеличен купонът за храна с 10 ст. Дори и да бъде прието това предложение, ще влезе в сила от новата учебна година. Костадинов коментира, че пред "Ученическо хранене" вариантите са два - или да трупа загуби, или да се увеличи цената на купона. "Трябва да убедим родителите да убедят децата, че храната, която предлага дружеството, е полезна и здравословна", допълни Костадинов.

По отношение на ГУМ - Дупница председателят на местният парламент посочи, че резултатите са незадоволителни, имайки предвид дейността на дружеството и възможностите му. Той се въздържа от коментар по отношение на болницата, тъй като нееднократно е бил обвиняван в конфликт на интереси, само посочи, че задълженията на болницата са над 1 млн.лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов