Избрани Новини

В "Тракия" започват консултации за санирането на блоковете

От понеделник в сградата на кметството

В администрацията на район „Тракия“ от понеделник започват да дават консултации на желаещите да се възползват от програмата за саниране на жилища. Това ще става в сградата на кметството от 8.30 до 18.30 часа, а телефонът за връзка е 032 68 63 62.
„Вече получихме първото заявление за учредяване на сдружение, но то е само от един вход. Апелирам към всички, които искат да се включат в програмата, първо да получат информация от районната администрация. Надяваме се до края на месеца да има готови образци от МРРБ, които гражданите да могат да попълват, за да могат да им бъдат надлежно подготвени документите за регистрация на сдружението“, заяви кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.
Справката нарайонната администрация сочи, че в „Тракия“ жилищните блокове, които се нуждаят от саниране, са 215, от които с един вход са 44, с два входа – 39, с три входа – 41, с четири и повече входа – 90.
Експертите припомнят, че за да се възползват от правителствената програма за саниране на жилища, е необходимо да има обединение на всички входове на блока в едно сдружение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов