Избрани Новини

Волейболният ас Георги Елчинов напуска "Марек Юнион - Ивкони"

Ще играе за "Токат" Турция

Волейболните ни шампиони от "Марек Юнион - Ивкони" се разделиха с един от водещите си играчи в последните години. Посрещачът Георги Елчинов замина вчера за Турция и започна подготовка с лидера във Втора дивизия "Токат". Той ще дебютира още в неделя, когато се подновява вторият дял от шампионата в югоизточната ни съседка. "Трансферът е вече факт и е за 4 месеца, след което той се връща при нас. Ако влязат в елита и са доволни от него, може да се продължи договорът му, но е въпрос на време да стане ясно. Интерес към Елчинов имаше от Франция, Саудитска Арабия и други турски клубове, но "Токат" предложиха най - добрите условия за състезателя. Знаете, че в нашия клуб това е водещото, а не трансферната сума, която ще приберем. Важно е да играе в отбор с амбиции, а не в живуркащ клуб, където няма как да се развива. Пожелавам му успех", лаконичен бе мениджърът на клуба Людмил Найденов.

"Много съм доволен от условията, които ми предоставиха. Вече направих две тренировки с новите си съотборници. Разбрах, че тук 4 отбора се борят за промоция в елита и се надявам да помогна да спечелим влизане в Супер лигата. Натрупах опит в Шампионска лига и се надявам да нямам проблем с аклиматизацията", заяви за zadupnitsa.com Елчинов.

Той бе привлечен в Дупница преди 5 години от "Пирин" (Рз) срещу скромната сума от 10 000 лева. Той не попадаше тогава въобще сред 12-те, но в "Марек Юнион - Ивкони" получи шанс и се възползва от него. Освен като посрещач, Елчинов се изявява отлично и като диагонал, какъвто играеше през есента в Сливница. Не случайно през лятото дори попадна в списъка на националния отбор.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов