Избрани Новини

Днес е Международен ден на думата „благодаря“!

Благодарността е положителна емоция или нагласа, която идва в отговор на това че някой е получил нещо или ще получи

Преживяването на благодарност исторически се фокусира върху няколко световни религии и е разглеждана обширно от философите на морала като Адам Смит. Систематичното изследване на благодарността в психологията започва около 2000 г., може би защото психологията традиционна се фокусира върху разбирането на нещастието, отколкото на разбирането на позитивните емоции. Все пак с идването на позитивната психология благодарността става главен фокус на психологическите изследвания. Изследването на благодарността в психологията е фокусирано върху разбирането на краткокрайното преживяване на емоция на благодарност, индивидуалните различия в това колко често хората изпитват благодарност и взаимоотношението между тези два аспекта.

Празници, свързани с благодарността

11 януари - Международен ден на думата „благодаря“ (International Thank Day), предложен през 1994 година от родения в Илинойс Ейдриън Сиукс Купърсмит (Adrienne Sioux Koopersmith)

Ден на благодарността - отбелязва се в САЩ на четвъртия четвъртък от ноември, а в Канада - на втория понеделник от октомври.

Източник: bg.wikipedia.org



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов