Избрани Новини

Кметът на Банско с оптимистична нагласа за втори кабинков лифт

Мисия Банско

11-01-2015, 10:30

Снимка:

Юлен АД

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премахват незаконни въздушни мрежи в Банско

Тони Стораро и Софка вилнеят в Банско

Той се надява новосформираната Междуведомствена работна група да успее до 15 февруари да реши не само въпроса с концесионната площ

Оптимист съм за решаването на проблема със строителството на втори кабинков лифт, на писти и ски съоръжения в ски зоната над Банско. За мен е ясно, че сегашното правителство има воля да доведе нещата докрай. През септември, октомври тази година можем да направим първа копка на строежа на втората кабинка. Това заяви кметът на общината Георги Икономов, цитиран от "Стандарт". 

Той се надява новосформираната Междуведомствена работна група да успее до 15 февруари да реши не само въпроса с концесионната площ и бъдещото строителство в нея, но и казуса с частичното изменение на Плана за управление на Национален парк „Пирин". 

„Подчертавам, че в ски зоната ще се строят само ски съоръжения, няма да има никакви хотели и други сгради. Липсата на втори кабинков лифт е огромен проблем. Туристите чакат по 2-3 часа, за да се качат в планината. Не е приятно. И повече не идват тук. Затова трябва да се развиваме. В противен случай ще губим гости за сметка на нови и развиващи се скоростно зимни курорти", категоричен е градоначалникът на Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов