Избрани Новини

5000 кубични метра газ имало в трейлерите, които избухнаха край Разлог

Останалите 5 композиции с газ са останали невредими и не са засегнати от взрива и пожара

Около 5000 кубични метра природен газ в бутилки е имало в четирите специализирани автомобили (трейлера), които гръмнаха снощи около 1:20 часа край Разлог. Останалите 5 композиции с газ са останали невредими и не са засегнати от взрива и пожара.
Най-вероятно причината за инцидента е човешка грешка. Предполага се, че шофьорът на единия трейлер е направил неправилна маневра, при което е скъсал маркуча за преливане на газа и е блъснал съседния автовоз, пише "24 часа".

Фирмата, която транспортира природния газ от Симитли до Разлог със специализираните автомобили е известно столично акционерно дружество, което развива дейност последните 20 години в областта на енергетиката.

Преди минути бяха допуснати екипи на "Овергаз" да влязат на мястото. Започнал е и оглед на произшествието. От "Овергаз" увериха, че след приключвана на огледа имат готовност до час и половина да монтират алтернативна временна връзка, така че да бъде възстановено газоподаването за Разлог и Банско.

Последната проверка на техническата изправност на базата на "Овергаз" в Разлог от контролните органи е била на 20 декември 2014 г. и не са открити нарушения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов