Избрани Новини

„Септември” се подготвя на супермодерния стадион в Крупник

Ръководството и играчите на Септември се надяват новият терен в Крупник да им е на късмет през новия сезон

Старши треньорът на Септември (Симитли) Спас Стоименов събира избраниците си в днес за първа тренировка. С което стартира и подготовката на отбора за новия полусезон. Очаква се тимът да бъде подсилен с 3-4 нови попълнения, загатнаха от спортно-техническия щаб.

Отборът ще тренира на стадиона в село Крупник, там тимът ще играе и домакинските си мачове през втория полусезон от първенството. Ръководството и играчите на Септември се надяват новият терен в Крупник да им е на късмет през новия сезон, пише simitli.info. Както е известно стадионът в Крупник, ремонтиран със средства по проект „За младите хора и тяхното бъдеще”, отговаря на всички изисквания, включително а провеждане на мачове от ранга на европейските клубни турнири.

Септемврийци местят базата си, тъй като напредва ремонтът на стадиона в Симитли.

Както е известно и там е в ход цялостна реконструкция и надграждане на спортен комплекс „Септември” в град Симитли. Инвестицията в размер на 5 549 801,99 лева се обезпечава по проект "Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли", финансиран от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Там се изгражда многофункционална спортна зала и закрит плувен басейн. Ще се ремонтира административната сграда, а също така и съблекалните с многофункционална фитнес зала, нови осветление, ограда и седалки на трибуните. Ще има рехабилитация на съществуващите спортни съоръжения на стадиона.

По проекта е предвидено и изграждане на три нови игрища за спорт на открито, фитнес на открито, рампи за скейтборд, тенис маси на открито, спортни уреди, предназначени за ползване от хора с увреждания и инвалиди, изграждане и на детски фитнес, освен инсталирането на 28 спортни уреди за комплексно натоварване на основни мускулни групи за спортисти.

Проектът включва и изграждане на многофункционални центъра за спорт и отдих на открито в пет населени места на общината, уточняват от кабинета на общинския камет Апостол Апостолов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)