Избрани Новини

Съпричастност! Съселяни и другоселци ремонтират изгорели къщи в Гърменско

Не само приятел, но и съселянин, че и другоселец в нужда се познават

Десетки жители на гърменското село Горно Дряново и на съседните селище запретнаха ръкави, за да ремонтират изгорелите къщи на две фамилии. На 2 януари пламна пожар, който унищожи до основи двете къщи на семейство Кезим и Рабие Ходжови – старата и новата. В тях живеят три семейства. Домът на съседа им Шукри Медов е без покрив и втори етаж след огнената стихия, пише "Стандарт".

Там също живеят три семейства. Общината веднага подпомогна еднократно с по 1800 лева двете фамилии. Общинският кмет Минка Капитанова благодари на местните хора, които заедно с огнеборците успяха да спасят съседните къщи от огнения ад. По-късно помогнаха на пострадалите да разчистят остатъците от огнената стихия и започнаха наново изграждането им. „Благодаря на всички жители от с. Горно Дряново и на всички други, които с труд и пари помогнаха на пострадалите семейства. Предварително благодаря и на всички, които ще ги подкрепят. Затова открихме банкови сметки", заяви Капитанова.

Частни фирми осигуриха необходимия материал за ремонтните дейности. А доброволците са готови вече да покриват сградите и да направят покривите. „Много хора отвориха сърцата си и показаха съпричастност към нуждата на тези две фамилии. В момента потърпевшите живеят у близки и роднини, но се надявам скоро да се завърнат в ремонтираните си домове", допълни общинският управник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)