Избрани Новини

Благоевградчанка спешно транспортирана в "Пирогов"

С мозъчен кръвоизлив е, с вероятност за получен инсулт

37- годишна жена от Благоевград получи мозъчен кръвоизлив, по спешност е транспортирана призори за столичния институт "Пирогов", информира struma.bg.

Инцидентът с М. Зашева станал в дома й в благоевградския кв. "Освобождение". Около 03,30 часа изведнъж младата жена се почувствала зле, оплакала се от силно главоболие, придружено с повръщане и високо кръвно налягане. На място й е оказана първа помощ и с линейка е транспортирана до спешно отделение на благоевградската болница. Свикан е лекарски екип за диагностично уточняване на състоянието й, след извършените изследвания е установено, че има хеморагия в мозъка, най - вероятно е получила инсулт. Закарана е в неврохирургия на "Пирогов". Досега младата жена не е имала оплаквания, най - вероятно се касае за получена хипертонична криза, която довела до усложнения.

Тревожната статистика сочи, че рязко спада възрастовата граница на хората, поразени от инсулт. Основната група са 45 - 60-годишни, най - често това са активно работещи, които са подложени на ежедневен стрес и напрежение. Освен мозъчните инсулти през последните години зачестяват и случаите на тумори в мозъка, сред новооткритите случаи има и деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)