Избрани Новини

Няма пари за подкопан мост на Струма

Порои подкопали устоите на 102 - метровия мост при Мурсалево на река Струма

Укрепването на 102- метров мост на река Струма под с. Мурсалево, подкопан от поройни води последните години, не може да стане поради липса на средства, споделиха пътни експерти. В писмо до областното "Пътно управление" в Кюстендил м.г. кметът на Кочериново Иван Минков /ГЕРБ/ сигнализира, че мостът, строен преди около половин век, е опасен за преминаване - особено от тежкотоварни МПС, информира "Труд".

Водите на реката подровили една от 5- те колони на съоръжението, тя "виси" във въздуха, притеснен е кметът. Експерти от кюстендилското Пътно и от Басейнова дирекция в Благоевград направили през есента на м.г. оценка на място по състоянието на обекта. Констатирани са разрушения и разкъсвания и на прага, активно използван от въдичари за риболов по реката

Ремонт може да започне едва когато се изясни чия собственост е мостът, коментират регионални пътни шефове. Доскоро той е бил общински, по него се преминава за 7 - 8 села по десния бряг на Струма. Сега обаче съоръжението попада в сервитута на изграждащата се на метри автомагистрала "Струма", т.е. мостът вече е държавен, казва кметът на Кочериново.

Най - логично е от фирмите изпълнители на автомагистрала "Струма" да окажат съдействие и с участието си да спомогнат за укрепването на водещия към няколко села оттатък Струма, коментират участвали в срещата експерти. Още повече, че самите пътни машини са на терена в непосредствена близост. Засега обаче от дружествата, изграждащи аутобана, не взимат отношение по въпроса за стария мурсалевски мост над Струма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)